Brandvideo voor de rijzende feniks

Wat niet veel mensen van mij weten, is dat ik een vrij spiritueel persoon ben. Nu vind ik ‘spiritueel’ wel een containerbegrip. Maar laten we zeggen dat ik vrijwel alles wat er mee te maken heeft ooit wel eens een kans heb gegeven in mijn leven. Niet alles is blijven hangen omdat het voor mij persoonlijk niet werkt. Maar de interesse is blijvend.

Door die spiritualiteit denk ik vaak ‘buiten de lijntjes’ en werk ik vaak door middel van mijn intuïtie. Maar heb ik ook erkenning voor een breed scala aan mensen en mogelijkheden.

Waar gaat de brandvideo over?

Serna heeft een eigen praktijk waarin zij mensen behandeld door middel van de complementaire geneeskunde. Zij werkt vanuit een holistische visie, en kijkt naar de integrale samenwerking tussen lichaam, geest en ziel.

Zij wilde een brandvideo over haar bedrijf voor (nieuwe) klanten die ze ook kon laten zien tijdens netwerkbijeenkomsten.

Serna - Eigenaar praktijk de rijzende feniks

Wat waren de highlights?

Voordat dat we begonnen ben ik langsgegaan bij Serna thuis om haar werkplek te bekijken en ons voor te bereiden op de opnames. Gelijk viel me op dat de ruimte té vol stond met decoratie, instrumenten, détails, etc. Dit ging te veel afleiden en zou niet die rustige indruk gaan geven die Serna wilde. Samen keken we naar wat nou écht nodig was om te laten staan. Het mooie is dat Serna na afloop van onze samenwerking alles nog steeds zo heeft laten staan, omdat het ook veel rustiger en overzichtelijker aanvoelde. Een win-win situatie dus.

Tijdens het interview viel me op dat Serna zenuwachtig was. Ze had nog nooit voor een camera gesproken, logisch dus! Op zo’n moment vind ik het beter om te stoppen en te kijken waar die zenuwen vandaan komen.

Uiteindelijk bleek dat Serna dacht ‘iedereen’ te moeten aanspreken met haar brandvideo. Met als resultaat dat ze ging uitleggen wáárom haar holistische visie werkt. Maar ze hoefde helemaal niks te bewijzen. De mensen die haar klant zijn, hebben juist wél interesse om hun lichamelijke klachten vanuit een holistische visie aan te pakken. Anders nemen ze toch helemaal geen contact met haar op.

Klankschaal

Nee, we moet gaan uitleggen op welke manieren het klachten kan laten doen verdwijnen. Niet bewijzen dat het werkt. Inzicht geven en informeren. Wat ik dan wel belangrijk vond, is om moeilijk woordgebruik zoveel mogelijk te vermijden. Zo houdt je toch lekker laagdrempelig.

Wat ik ook belangrijk vond , was de persoonlijkheid van Serna naar voren brengen. Ik weet niet of ik dit letterlijk tegen haar gezegd heb. Maar zij laat mij ontzettend denken aan sneeuwwitje. Wat een ontzettende zachte, pure, warme vrouw is zij. Tijdens de pauze ging ze even met haar katten spelen of de kippetjes voeren. De dieren voelen zich duidelijk bij haar op haar gemak en ze laat ze zó hun in waarde. Dat moést ik in de video krijgen. Want dat zegt veel over met welk persoon haar klanten te maken krijgen. Vandaar dat ik tijdens de pauze mijn camera weer tevoorschijn haalde om dit vast te leggen.

Het is inmiddels al drie jaar later. Maar als ik de brandvideo terug kijk denk ik nog steeds ‘ja, dit is Serna’. Rustig, wijs, spontaan, maar boven alles: lief.

Het Videocafé is er om alle video dromen waar te maken voor expressieve ondernemers. Op een manier waarop jij je kan blijven onderscheiden.

Read more

Klaar om jouw online podium te pakken?

Pak jouw online podium met een B-O-L-D Brandvideo, verticale talking head video’s, toffe sfeerbeelden voor diverse kanalen, logo animatie en mini-brandshoots voor expressieve ondernemers.