Waarom ik een hond heb ?

Waarschijnlijk denk je dat ik het ga hebben over dat honden je allerbeste maatjes zijn, het knuffelen op de bank of het niet alleen thuis willen zijn.

Lichaamsbeweging. Zoiets…

Maar de reden dat ik een hond heb gaat veel verder dan dat.

Ik ben thuis opgegroeid met hond(en). Mijn vaders hobby was jagen. Jagen zorgde voor balans in het bos tussen de dieren. (Jacht) honden zijn dan een heel handig maatje.

Maar die moet je wel opvoeden & trainen. Een jachthond trainen gaat verder dan alleen ‘zit’ en ‘pootje’. Het is samengevat een levenslang proces van wederzijds respect, geduld en liefde. Want het vertrouwen moet er zijn.

De hond moet niet zomaar de weg oversteken b.v. en jij moet op jouw beurt de hond iedere dag goed uitlaten. Wederzijds vertrouwen en balans.

Toen ik zelf al een tijdje uit huis woonde wilde ik ook een hond, hetzelfde ras. Dus ik kocht samen met mijn partner onze Dottie. Ik wist al langer dat ik een hond MOEST. Want balans en structuur was ver te zoeken in mijn leven destijds.

Ik heb een hele grote bron van fantasie en ik zit graag in een wat mijn moeder altijd zo leuk benoemde: “een droomwereld”. Die ‘droomwereld’ zorgt er wel voor dat ik veel creativiteit heb, out-of-the-box ideeën en oplossingen. Maar het zorgt er ook voor dat ik snel in een isolement raak. Mezelf afsluit van de buitenwereld, de tijd vergeet, vergeet om te eten, etc. Dit is natuurlijk niet handig als je veel thuis werkt. Laat staan om een eigen bedrijf op te bouwen en te houden.

Door het hebben van een hond heb ik dit opgelost. Want ik heb iemand om voor te zorgen. Ik heb iemand die blaft als er iets is. En, dit is iets spiritueels, maar: wist je dat honden ook blaffen als je teveel over iets aan het nadenken bent?

Mijn hond Dottie met een rode frisbee

Dottie is mijn bliksemafleider. Ze komt naast me staan als het tijd is om te wandelen. Een hond zoals Dottie moet minimaal twee keer per dag een uur eruit. Dat is structuur, dat geeft mij balans.

Maar ook door te wandelen raak ik meer in het hier en nu. Ik krijg de kans om na te denken over wat mijn lichaam nodig heeft: bijvoorbeeld eten of rust.

Door mijn hond te trainen leer ik geduld te hebben in dingen die niet te maken hebben met mijn ‘droomwereld’. Zo heb ik b.v. Dottie geleerd een Frisbee te vangen en terug te brengen. Dit is nu onze favoriete hobby geworden. Zij geniet hiervan, dus ik ook.

Ik bedank Dottie écht iedere dag voor het slapen gaan. Want zij is dus een van de reden dat ik dit werk kan doen. Dus daarom wilde ik een ‘ode’ doen aan mijn beste maatje: Dottie.

Ik hou van jou.

Het Videocafé is er om alle video dromen waar te maken voor expressieve ondernemers. Op een manier waarop jij je kan blijven onderscheiden.

Read more

Klaar om jouw online podium te pakken?

Pak jouw online podium met een B-O-L-D Brandvideo, verticale talking head video’s, toffe sfeerbeelden voor diverse kanalen, logo animatie en mini-brandshoots voor expressieve ondernemers.