Promovideo Stichting Save The Children

Als ik iets leuk vind om mee te werken, dan zijn het jongeren. Want ze zijn vaak niet alleen bezig met alles wat ik ook leuk vind (social media , gamen b.v.). Je kunt ook zo lekker met ze ‘ouweho*ren’. Ik hou nogal van een grapje, soms met een cynisch randje. Door al deze dingen voelen ze zich eerder bij mij op hun gemak.

Daarnaast is maatschappelijk beleid (en organisaties) mij niet onbekend. Ik heb jaren voor het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) gewerkt en mede soortgelijk werk verricht.

Dus toen stichting Save The Children met mij contact opnam voor een promovideo van een project met jongeren werd ik enthousiast.

Waar gaat de promovideo over?

Save The Children wilde een pilot draaien in de Gemeente Kerkrade in Limburg voor het project Speaking Minds. Hiervan wilde ze een promovideo om het project te kunnen promoten aan andere gemeenten in Nederland.

Wat is het project Speaking Minds?

Speaking Minds betrekt jongeren bij gemeentelijk beleid en er wordt aan hun gevraagd hoe ze diverse beleidsvraagstukken vanuit die gemeente willen oplossen. Dit door middel van een door de jongeren zelf verzonnen activiteit. Hun plan presenteren ze uiteindelijk in de raadszaal aan de gemeenteraad.Vervolgens gaan ze in gesprek over de uitvoering van hun plan.

Wat waren de ‘highlights’?

Naast het contact met jongeren vond ik het ook zeer interessant om een graantje te kunnen meepikken uit wat er nou speelt in ‘de maatschappij’. Het was inspirerend om te zien hoe alle deelnemende partijen (raadsleden, projectmedewerkers van Save The Children en medewerkers van diverse maatschappelijk organisaties) écht een connectie maakte met de jongeren en ze stimuleerde om het onderste uit de kan te halen.

Dit gaf mij mooie beelden en momenten. De locatie was uitdagend, grote hallen (echo) en soms moest er snel gehandeld worden door drukke agenda’s. Maar door iedereen zo betrokken bezig te zien kreeg ik energie en voelde ik mezelf ook betrokken bij het project.

Ik vond het een groot compliment om daarna gevraagd te worden voor een fotoshoot reportage van de presentaties en uitvoering van Speaking Minds in Limburg. Leuk om al die enthousiaste mensen weer terug te zien en om weer lekker te kunnen ouweho*eren met de jongeren.

Het project Speaking Minds is op dit moment al in 35 gemeenten in Nederland uitgevoerd. De promovideo & verdere informatie is te vinden op: www.speakingminds.nl

Het Videocafé is er om alle video dromen waar te maken voor expressieve ondernemers. Op een manier waarop jij je kan blijven onderscheiden.

Read more

Klaar om jouw online podium te pakken?

Pak jouw online podium met een B-O-L-D Brandvideo, verticale talking head video’s, toffe sfeerbeelden voor diverse kanalen, logo animatie en mini-brandshoots voor expressieve ondernemers.